Opschakelen en terugschakelen van en naar de juiste versnelling.

Het is een van de belangrijkste onderdelen tijdens het autorijden. Ook lastig om het goed onder de knie te krijgen tijdens het rij-lessen.

Je kent het wel, bij het wegrijden slaat de motor af omdat je de koppeling niet onder controle hebt. En dit soms wel een paar keer per les, super frustrerend het blijft vervelend ook als de instructeur je helpt. In het begin van het autorijden is oefening het sleutelwoord, je zal nu eenmaal gevoel voor de koppeling moeten krijgen en natuurlijk geeft ik als jou instructeur je daar allerlei tips voor.


 

Aandrijving van de auto.

Laten we nu eens kijken hoe de aandrijving van een auto werkt, we zullen eens stap voor stap bekijken wat er gebeurt tijdens het schakelen.​

koppeling 1

In de afbeelding hierboven zie de complete aandrijflijn van een auto, deze begint bij de motor, tussen de motor en versnellingsbak zit de koppeling en na de versnellingsbak de aangedreven wielen.

Als de versnellingspook in de neutraal stand staat en je start de motor met ingetrapte koppeling waarna je het koppelingspedaal los laat dan ziet het er als bovenstaande afbeelding uit.

De motor draait, de koppeling is los waardoor de motor wel de onderste as van de versnellingsbak aandrijft (Groene gedeelte) maar omdat deze niet geschakeld staat worden de wielen niet aangedreven (rode gedeelte) en rijdt de auto niet.​ 

Als de versnelling in de vrij stand staat bevindt de versnellingspook zich tussen de 3e en 4e versnelling in. Tijdens het schakelen behandel je de versnellingspook met respect je gebruikt dus niet te veel kracht. Rustig en met gevoel schakelen zorgt ervoor dat je niet in de verkeerde versnelling schakelt.

Koppeling 2

 

Om te kunnen schakelen zul je eerst het koppelingspedaal volledig in moeten trappen. De verbinding tussen de motor en de onderste as van de versnellingsbak wordt nu verbroken waardoor de tandwielen in de versnellingsbak stil komen te staan. Als je nu de versnellingspook in b.v de 1e versnelling zet dan grijpen de tandwielen die hierbij horen in elkaar, laat je nu de koppeling los dan komt de verbinding tussen de motor en de wielen tot stand en gaat de auto rijden.

trap je de koppeling niet volledig in dan blijven de tandwielen op de onderste as draaien, als je dan schakelt zullen de tandwielen over elkaar knarsen en als dat te vaak gebeurt ontstaat er schade aan de versnellingsbak.​

koppeling 4

Nadat je geschakeld hebt wil je wegrijden. Laat de koppeling opkomen tot dat je voelt dat de auto wil gaan rijden ( aangrijpingspunt ) geef dan een beetje gas en laat de koppeling rustig verder opkomen en geef steeds een beetje meer gas. als de auto rijdt laat je de koppeling geheel los. Laat je de koppeling te snel los dan slaat de auto af.

Na het wegrijden mag je niet te lang je voet op het koppelingspedaal laten rusten, doe je dit wel dan komt de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak niet helemaal tot stand wat extra slijtage van de koppeling tot gevolg heeft. Dus als je klaar bent met schakelen voet van de koppeling

koppeling 3

 

Als je dan in de 1e versnelling rijd en je bereikt de 2000 of 2500 toeren per minuut ( omwentelingen van de motor ) dan is dat het moment van overschakelen naar een hogere versnelling. (in de lesauto zie je ook op het dashboard aangegeven dat je kunt schakelen, dat is vaak net iets eerder)

Ook nu moet de koppeling geheel ingetrapt worden en het gas pedaal moet losgelaten worden dan kun je schakelen naar een andere versnelling. Na het schakelen de koppeling weer rustig op laten komen en verder rijden. Dit herhaal je telkens als je het juiste toerental hebt bereikt.

Na verloop van tijd zul je hier meer gevoel voor krijgen en kun je aan het geluid van de auto al wel horen wanneer je kunt gaan overschakelen.

Hieronder vindt je nog 2 filmpjes waarin je de werking van de aandrijflijn kunt zien. Als je dit snapt dan zul je makkelijker kunnen omgaan met de koppeling.

https://www.youtube.com/watch?v=4zbU_5G2AGI

https://www.youtube.com/watch?v=QPaUJfA1KsY

 (bron:http://www.rijschool-tatenhove.nl)